1. Κούρεμα κάθε 2 μήνες. Τα μαλλιά σας μακραίνουν από 1 μέχρι 3 εκατοστά κάθε μήνα, ανάλογα πάντα με τον οργανισμό. Τις περιόδους που θέλουμε να τα μακρύνουμε είναι σημαντικό να τα κόβουμε έστω 1,5 πόντο.

2. Το λούσιμο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο να μην φθείρονται και να μην λαδώνουν τα μαλλιά αμέσως. Οπότε βασικό είναι να κάνουμε πάντα 2 χέρια τουλάχιστον σε κάθε λούσιμο και με την ίδια ποσότητα σαμπουάν. Στο πρώτο χέρι αν δεν αφροποιήσει είναι λογικό δεν προσθέτουμε και άλλη ποσότητα σαμπουάν αλλά ξεβγάζουμε και προχωράμε στο δεύτερο χέρι. Βασικό είναι να ξεβγάζουμε πολύ καλά και να ξεμπερδεύουμε με τα δάχτυλα καθώς κάνουμε μασάζ έτσι δεν θα είναι πολύ μπερδεμένα και δεν θα σπάνε κατά το ξεμπέρδεμα. Συνεπώς θα μακραίνουν και πιο γρήγορα και δεν θα είναι λιπαρά.

3. Όταν λουστούμε ταμπονάρουμε τα μαλλιά και δεν τα τρίβουμε. Έτσι δεν θα ταλαιπωρηθούμε στο ξεμπέρδεμα και οι θύλακες της τρίχας δεν θα κακοποιηθούν.

4. Αποφύγετε να μαζεύετε τα μαλλιά σας πολύ σφιχτά σε καθημερινή βάση. Αν σας αρέσει να τα μαζεύετε χρησιμοποίησε καλύτερα ένα κλάμερ για να τα στηρίξετε χωρίς να ταλαιπωρείτε την τρίχα.

5. Μετά το λούσιμο επιμένουμε με κρύο νερό στα μαλλιά μας έτσι κλείνουν οι πόροι του δέρματος οπότε και δυναμώνει ο θύλακας αλλά και τα μαλλιά μας γίνονται πιο λαμπερά και δυνατά .

6. Απόφυγετε τα πολλά θερμαντικά μέσα για να φορμάρετε τα μαλλιά σας και προτιμήστε ένα SERUM ώστε να προστατέψετε τις άκρες σας.

7. Κάντε φυσικές μάσκες όπως μάσκα με ελαιόλαδο. Σε άλουστο μαλλί βάλτε ελαιόλαδο σε ένα vapolizater, ψεκάστε τα μαλλιά σας, τυλίξτε τα σε μια πετσέτα και αφήστε τα για τρεις ώρες. Μετά λούστε τα μαλλιά σας και τα αποτελέσματα θα σας καταπλήξουν!

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙΣ – ΑΣΗΜΙΝΑ ΜΗΛΙΟΥ

Απαντήστε